Доц. д-р Веселин Маринов - коремен хирург София
за специалист
Доц. Д-р Веселин Маринов, дм - хирург, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия

През 1997г завършва медицина в МУ – София. От 1998 до 2003г работи и специализира хирургия в Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ „Пирогов“.
Същата година придобива специалност „Хирургия“. В периода 2003-2005г работи в УМБАЛ „Лозенец“ в екипа на Проф. Гайдарски.
През 2005г спечелва стипендия и заминава на едногодишна специализация в областта на чернодробно-панкреатичната и онкологична хирургия в гр. Есен и Бохум, Германия. Преминал е курс по трансплантационна хирургия в Ню Касъл, Великобритания.
В МБАЛ „Токуда Болница“ е от самото начало. През 2008г преминава курс по миниинвазивна хирургия на щитовидната жлеза в Загреб, Хърватска. Има сертификационни курсове по жлъчно-чернодробна, панкреатична и лапароскопска хирургия.
През 2011г. Защитава дисертационен труд на тема „Проучване върху хирургичното лечение на хроничния панкреатит“ и придобива образователна и научна степен „Доктор“. През 2014г оглавява направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия.
Автор на над 90 национални и международни публикации.
През 2014г завършва УНСС, специалност Публична администрация, Здравен мениджмънт.
Членува в БХД, БАХГО, IASGO

Притежава сертификати за миниинвазивна хирургия на дебело черво, стомах, ГЕРБ, хернии на предна коремна стена, метаболитна и бариатрична хирургия.
миниинвазивна диагностика и лапароскопска хирургия
Миниинвазивната диагностика и лапароскопската хирургия се считат за най-значимото постижение в областта на коремната хирургията през последните 15 години.
Благодарение на тази техника, с помощта на видео системи се извършват операции на коремни органи през много малки разрези в коремната стена (около 1 см).
Докато оперира, хирургът следи интервенцията в реално време на специален монитор, който му осигурява много по-чист и подробен образ с възможност за приближаване и насочване.

Предимства на миниинвазивната и лапароскопска хирургия
Предимствата на тази техника в чисто медицински аспект се дължат на малките оперативни разрези и възможността за увеличаване на образа по време на операция.
Плюсовете за пациента са:
- минимална кръвозагуба
- незначителна следоперативна травма
- бързо възстановяване
- кратък болничен престой
- бързо връщане към нормалния начин на живот
- по-добри козметични резултати (малки и почти незабележими белези)

Кои интервенции могат да се извършват с миниинвазивна техника?
Миниинвазивните техники започват все по-широко да навлизат в областта на конвенционалната хирургия и дори се считат за „златен стандарт” в много области:

- Операции на жлъчен мехур и жлъчни пътища
- Операции на хернии
- Операции на апендикс

При по-сложни операции като чревни, стомашни, чернодробни, панкреатични и други миниинвазивната хирургия вече има традиции и може да се използва като много добра алтернатива на отворените операции.
Миниинвазивни техники при премахване на туморни и ракови образувания.

В световен мащаб са направени редица проучвания на ефективността на миниинвазивната хирургия в тази област поради необходимостта от сигурни резултати при оперативното лечение.
Тези изследвания доказаха, че миниинвазивните техники са също толкова надеждни в онкологията, колкото и конвенционалната хирургия. Безспорните преимущества на миниинвазивната хирургия са в областта на оперативното лечение на рака на дебелото черво.

Направления, в които секторът по Миниивазивна хирургия работи:
Секторът се стреми към непрестанно усъвършенстване и развитие на миниинвазивните оперативни техники в областта на общата, коремната и спешната хирургия.

Обща и коремна хирургия:
- диагностични процедури и операции върху хранопровод и стомах
- гастроезофагеална рефлуксна болест
- дебело и тънко черво
- жлъчен мехур и жлъчни пътища
- черен дроб
- всички видове хернии

Спешна хирургия:
Диагностика и операции по повод:
* остър апендицит
* перфорация на язва
* илеуси

Секторът по миниинвазивна хирургия разполага с всички необходими ресурси за диагностика и модерно лечение на заболяванията на всички коремни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и околоаналното пространство.
Това създава предпоставка за операция с най-малка травма, която е в основата на бързото възстановяване на пациента, краткия болничен престой и по-бързото връщане към ежедневните дейности.
контакти
Тел: 02 403 4918, 0888 250 302
Е-mail: [email protected]
Адрес: МБАЛ „Токуда Болница София”
София, бул. „Никола Й. Вапцаров” 51Б

Можете да запишете час при д-р Маринов на следния линк: https://superdoc.bg/lekar/veselin-marinov-
Галерия
Уеб страница/и
https://doctorveselinmarinov.com