Проф. д-р Стефка Петрова – Диетолог, Онлайн консултации, специалист по хранене и диететика, разработка на хранителен режим, София
за специалиста
Проф. Д-р Стефка Петрова е професор по Хранене и диететика с голям национален и международен опит.
Проф. Петрова извършва консултации и разработва индивидуализирани хранителни режими и менюта за здравословно намаляване на теглото, индивидуализирано хранене при бременни и кърмещи жени, захранване на кърмачета, здравословно хранене на деца във всички възрасти, хранене при жени и мъже с репродуктивни проблеми.

Проф. Петрова прилага съвременна диетотерапия, която съдейства за лечение на болестите – затлъстяване, сърдечно-съдови болести, захарен диабет тип 2, стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречни, дегенеративни, неврологични болести и други.

Разработва хранителни режими за възстановяване на организма след хирургични интервенции и инвазивни терапевтични методи (химиотерапия, радиотерапия, др.).
Разработва диети за лица с хранителни разстройства (анорексия, булимия, др.), като работи съвместно с високо квалифициран специалист психиатър.

Проф. Петрова разработва хранителни режими за възрастни и деца, за бременни жени, за захранване на кърмачета.

Индивидуални консултации по здравословно и диетично хранене, разработване на диетични режими

• Първична консултация: при консултациите лице в лице - измерване на тегло, ръст и коремна обиколка, получаване на детайлна информация от пациента за здравните му проблеми (вкл. резултати от изследвания) и лични хранителни предпочитани, хранителни препоръки, дискусия, последващо разработване на индивидуализиран хранителен режим/ диета (вкл. честота на консумация и количество на храните от различните групи, 7 варианта на отделните хранения, примерно седмично меню), изпращане на диетата по е-мейл на пациента.

• On line консултации - проф. Петрова взима подробна информация и провежда консултации по телефона, лабораторни и други резултати от изследвания на пациента се изпращат по вайбър, разработената диета/ хранителен режим и менюта се изпращат по е-мейл.

• Последваща консултация – дискусия относно проблеми при приложение на диетата/ хранителния режим и как да бъдат преодолени, оценка на резултатите; актуализиране, разработване на следващ етап или нов вариант на диетата.

контакти
Проф. д-р Стефка Петрова – Диетолог гр. София
Записване за консултация на тел: 0887 687 481

ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ НА ТЕЛ. 0887 687 481
Адрес: ЖК Гео Милев бл.112, вх Г, кота 0, намира се на Бул. Цариградско шосе, спирка Хотел Плиска, непосредствено до сградата на ЦКБ (бившия хотел Плиска), успоредно на булеварда.

Виж повече:
Проф. Д-р Стефка Петрова е завършила медицина в Медицински Университет, София, има две медицински специалности - Хранене и диететика и Токсикология.
Има 12 специализации в чужбина в различни области на храните, храненето и диетотерапията, включително в САЩ, Англия, Италия, Германия, Белгия и други страни.

Проф. Петрова има дългогодишни национални и международни експертни, преподавателски и ръководни функции: 25 години ръководител на направление Храни и хранене; заместник директор и директор на Националния център по обществено здраве; 16 години Национален консултант на МЗ по Хранене и хранителна политика и представител на България по хранене в Европейското бюро на Световната Здравна Организация; 5 години член на Групата на Високо Ниво по Хранене към Европейската комисия и представител на България в Европейския орган по безопасност на храните и др.; обучение на лекари по медицинската специалност «Хранене и диететика»; научен ръководител на специализанти и докторанти в тази област; лектор в международни курсове по хранене и диететика. Проф. Петрова е ръководител и участник в 25 национални и 12 международни научни проекта.

Ръководител е на експертната група, разработила физиологичните норми за хранене в България и националните препоръки за здравословно хранене в различни възрасти, бременност и кърмене, основен автор е на ръководства за хранене на кърмачета и деца в различна възраст, автор е на 3-месечна програма за здравословно намаляване на теглото.

Проф. Петрова има над 200 научни публикации и над 170 участия в научни форуми у нас и в чужбина. Член е на редакционни колегии на научни списания, на национални и международни научни дружества.

Проф. Петрова има регистрирана частна практика по Хранене и Диететика, консултант е по здравословно и диетично хранене към болница за женско здраве „Надежда“ и Медицински център „Д-р Щерев“.

Ключови думи:
диетолог в София, най-добрите диетолози в София, специалист по хранене и диететика, изготвяне на хранителни режими
Галерия